Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Τακτoποίηση ισόγειας αποθήκης και νόμος 4178/2013;

1

πόντος

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Τελικά οι ισόγειες αποθήκες πως υπολογίζονται; έχω περίπτωση λεβητοστασίου κάτω των 15 μ2. το οποίο όμως δεν δύναται να πάει με κατ. 3 γιατί έχω και άλλες αυθαιρεσίες και λοιπές παραβάσεις που πάνε με αναλυτικό προυπολογισμό. Μπορώ να βάλω αυτό το λεβητοστάσιο ως Υ.Δ.Β.Χ με μειωτικό συντελεστή; Ευχαριστώ.

ΑΑΑΑ!και όποιος μπορεί να απαντήσει σε τούτο: κατεδάφιση αυθαίρετης κατασκευής, ΠΡΟΣΦΑΤΗ, μπορεί να δηλωθεί με 1500άρικο;

 

πριν από 5 χρόνια, 1 μήνας

bety 89

Σχόλια ερώτησης

  • Και κατι ακόμα που ξέχασα.Αυθαίρετη Επέκταση νόμιμης γεωργικής αποθήκης, μπορεί να πάρει μειωτικό συντελεστή? - πριν από 5 χρόνια, 1 μήνας - από bety ( 89)2 Απαντήσεις

1

πόντος

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! 

Θα ξεκινήσω από τα σίγουρα. Το παράρτημα 4, σημείο 36, ξεκαθαρίζει ότι ο μειωτικός συντελεστής εφαρμόζεται σε ισόγειους βοηθητικούς χώρους του κυρίως κτίσματος, συνολικού εμβαδού έως 50 τ.μ. (τροποποίηση παραρτήματος Α) , βάση των διατάξεων του Κτιριοδομικού Κανονισμού και δεν αφορά γενικά τους χώρους με χρήση αποθήκης. Επομένως, κτίρια με χρήση επαγγελματικές, βιομηχανικές, γεωργικές αποθήκες ή κτίρια χώρων στάθμευσης, - δυστυχώς για τον πελάτη- ΔΕΝ μπορούν να λάβουν μειωτικό συντελεστή, οφού η επέκταση τους ακολουθεί την κύρια χρήση του κτιρίου βάση άδειας. 

Όσον αφορά το λεβητοστάσιο, αν δεν πληρεί τις προδιαγραφές για κατηγορία 3, επειδή δημιουργεί  κλειστό χώρο, θεωρώ ότι πρέπει να δηλωθεί ως χώρος με υπέρβαση δόμησης και όχι με αναλυτικό. Με τη λογική δε ότι το λεβητοστάσιο γενικά αποτελεί βοηθητικό χώρο, θα πάρει μειωτικό συντελεστή.

Όσον αφορά το τελευταίο, γιατί πρέπει να δηλωθεί η κατεδάφιση αυθαίρετης κατασκευής; Αν είχε οικ. άδεια και εν συνεχεία κατεδαφίστηκε, έχει λογική να θεωρήσεις αυθαίρετη μια κατεδάφιση, αλλά σε κάτι που "στα χαρτιά" δεν υπήρξε ποτέ, γιατί πρέπει να πεις ότι υπήρχε και πλέον δεν υπάρχει; Π.χ αγρότης χτίζει αυθαίρετα μια αποθήκη, και σήμερα θέλει να πουλήσει το χωράφι του, επειδή όμως δεν είχε άδεια,  την γκρεμίζει. Εν συνεχεία σε φωνάζει να δώσεις βεβαίωση. Αδόμητο δεν είναι το χωράφι του στην αυτοψία; Ομοίως και αν είχε άδεια, σήμερα υπάρχει αυθαιρεσία σε σχέση με την άδεια; Όχι.  (Πρόσφατη περίπτωση πελάτη μου πάντως, που κατασκεύαζε αυθαίρετο κουζινάκι και το γκρέμισε επειδή του έγινε καταγγελία στην αστυνομία, η αυτοψία της πολεοδομίας βγήκε αρνητική, δεν βρέθηκαν παραβάσεις σε σχέση με την άδεια και δεν του επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο)

πριν από 5 χρόνια, 1 μήνας

dimkath 57

Σχόλια απάντησης

Δείτε όλα τα προηγούμενα σχόλια...
  • Πως δηλαδή σου ζητούν να δηλώσεις την κατεδάφιση; Με αναλυτικό; - πριν από 5 χρόνια, 1 μήνας - από dimkath ( 57)
  • Εμένα πάντως τη λύση να γκρεμιστεί η αυθαίρετη κατασκευή, πριν την αυτοψία, μου την "πρότειναν" -ατύπως εννοείται- από την πολεοδομία. - πριν από 5 χρόνια, 1 μήνας - από dimkath ( 57)
  • Μου είπαν ότι η κατεδάφιση της αποθήκης να πάει από μόνη της ένα 500.Αυτό είπαν και τίποτα άλλο. - πριν από 5 χρόνια, 1 μήνας - από bety ( 89)
  • Θα επέμενα να μου διευκρινίσουν που το στηρίζουν. Δεν θα το δήλωνα, αν δεν μου τεκμηρίωναν το αντίθετο. - πριν από 5 χρόνια, 1 μήνας - από dimkath ( 57)

1

πόντος

Καλησπέρα! 

εγώ σε αυτήν την περίπτωση θα έκανα και την αποθήκη με αναλυτικό (ειχα μια περίπτωση  όταν πρωτοβγήκε ο νόμος. Ήμουν μεταξύ να βάλω 2 φορές κατ3 , μια αναλυτικό και μια για όσα

αναφέρονται στο αρθρο 9.) Αλλά μετά από σκέψη , όχι για να γλιτώσω λεφτά - πρώτα το δίπλωμα- 

θεώρησα σωστότερο να κάνω τα πάντα με αναλυτικό. Στην πολεοδομία είχα ρωτήσει και δεν ξέρανε.

Αν δεν σε βιάζει περίμενε και αλλες απαντήσεις από συναδέλφους. Και μην ξεχνάς και το ύψος της αποθήκης να είναι κατω απο 2,5 μετρα. Για τα αλλά 2 δεν έχω σιγουρη απαντηση.

καλες γιορτές

πριν από 5 χρόνια, 1 μήνας

nikias. 9

Σχόλια απάντησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...


Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος