Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Περίφραξη τμήματος οικοπέδου και υπάρχον κτίσμα μεΟ.Α του 1998

1

πόντος

Καλησπερα, σε οικόπεδο μέσα στο οποίο υπάρχει πενταοροφη οικοδομή με Ο.Α. του 1998 ένας από τους ιδιοκτήτες,  ο οποίος εχει διαμέρισμα στο ισόγειο θέλει να κατασκευάσει τμήμα περιφραξης μπροστά από το διαμέρισμα του. χρειάζεται λοιπόν Άδεια δομησης με καινούριο τοπογραφικο με τα δεδομένα που ισχυουνε σήμερα(άσχετα αν χρειάζεται η' όχι αμοιβή τοπογραφικο).Κατά την πρώτη και πρόχειρη αυτοψία διαπίστωσα ότι το διαμέρισμα του έχει μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά σε σχέση με την Ο.Α. , η πυλωτή που φαίνεται να υπάρχει στην άδεια έχει μετατραπεί σε κλ.χώρο στάθμευσης και τέλος οι Η.Χ. στην πίσω πλευρά της οικοδομής έχουνε κλειστεί και μετατραπεί σε δωμάτια με παράθυρο(δεν κατασκευασθηκαν και έξτρα εξωστες δηλαδή).Περίγραμμα οικοδομής δεν μέτρησα ακόμη για να δω αν υπάρχει και εκεί πρόβλημα.Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω μπορώ να βγάλω άδεια δομησης για την περίφραξη?!?!και σε αδεια περιφραξης  χρειάζεται και ελεγκτής δομησης?Δεν ξέρω μπερδευτικα τελικά σν μπορώ η' αν πρέπει να εκδοθεί άδεια δομησης......????!!!

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...1

πόντος

Σύμφωνα με την απόφαση 55174/04-10-2013 (ΦΕΚ 2605/Β΄/15-10-2013), μπορεί να εκδοθεί Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας για " 23. Απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός (1,00) μέτρου ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό, γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές και η περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή (όπως συρματόπλεγμα) σε οικόπεδα μη ρυμοτομούμενα σε εντός σχεδίου περιοχές."  Για την Ε.Ε.Μ.Κ. δεν απαιτούνται αμοιβές μηχανικού και λοιπές κρατήσεις, ούτε πραγματοποιείται έλεγχος δόμησης, επειδή όμως η Ε.Ε.Μ.Κ. πηγαίνει υπηρεσιακά από την Πολεοδομία στο ΙΚΑ, πρέπει να πληρωθούν τα ανάλογα ένσημα μετά την ολοκλήρωση του έργου.  

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση  περίφραξης , απαιτείται άδεια δόμησης και ακολουθείται η κλασική διαδικασία.  

 

   Όσον αφορά το θέμα των αυθαιρεσιών, από τη στιγμή που θα κάνεις τοπογραφικό, οφείλεις να αποτυπώσεις την υπάρχουσα κατάσταση και είσαι υποχρεωμένη να προσκομίσεις οικ. άδεια ή βεβαίωση Ν.4178/13 για κάθε κτίσμα που υπάρχει στο οικόπεδο. 

Ανεπίσημα, θα μπορούσες ίσως να ξεπεράσεις το πρόβλημα, εφόσον ζητήσεις Ε.Ε.Μ.Κ. -βασιζόμενη στο Άρθρο 2, παραγραφός κγ, του παραπάνω ΦΕΚ-  με "αντίγραφο του Τοπογραφικού διαγράμματος της οικοδομικής αδείας ή της άδειας δόμησης εφόσον υπάρχει ή το προσαρτώμενο σε δικαιοπραξία στο οποίο σημειώνεται η περίφραξη ή η θέση των πασσάλων και οι διαστάσεις της". Προσοχή όμως ΠΑΝΤΑ απαιτούνται φωτογραφίες του οικοπέδου, οπότε για εμφανείς αυθαιρεσίες (π.χ. το κλείσιμο της πυλωτής) προφανώς θα σου ζητήσουν βεβαίωση Ν.4178/13.   

πριν από 5 χρόνια

dimkath 57

Σχόλια απάντησης

  • Ευχαριστώ πολύ...επιβεβαιώθηκαν όλοι μου οι προβληματισμοί. - πριν από 5 χρόνια - από annakanellopoulou ( 21)

Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος