Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Αλλαγή στάθμης πλάκας ισογείου

4

πόντοι

Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία σε θέμα δόμησης η κάλυψης δεν έχει παραβάσεις. Έχει όμως κάνει τις εξης αλλαγές 

Στην άδεια :

Στα 50 μ2 από τα 100μ2 του ισογείου έχει υψομετρική στάθμη πλάκας ισογείου(πάτωμα) 0.60 και προβλεπόταν δευτερος όροφος από πάνω.

Στα υπόλοιπα 50μ2 του ισογείου η στάθμη ήταν πιο ψηλά, και δεν προβλεπόταν δεύτερος όροφος αλλά είχε επικλινή στέγη

Τελικά έκανε μία στάθμη κάπου στη μέση.χωρίς δεύτερο όροφο. και χωρίς επικλινή πλάκα οροφής στο άλλο μισό.  Έναν απλό τυπικό όροφο δηλ 100μ2

Πως το αντιμετωπίζω?

 

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...3

πόντοι

Αντιμετωπίζεται με την παρ.5α του άρθρου 18 δηλ. ως παράβαση με αναλυτικό προϋπολογισμό κατά το παράρτημα Β΄. (1 ή και παραπάνω πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά μάλλον μία όπως το βλέπω ... και 500 ευρώ). 

πριν από 4 χρόνια, 7 μήνες

Vag 236

Σχόλια απάντησης

  • Αρχικά αυτό σκέφτηκα αλλά προβληματίζομαι γιατί εν τέλει έγινε μία διαφορετική κατασκευή, με τελείως άλλα στατικά κλπ κλπ. Δεν έχει σημασία πιστεύεις ? - πριν από 4 χρόνια, 7 μήνες - από christos1145 ( 127)
  • Εγώ τι πιστεύω ;;; Δυστυχώς δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ και εσύ που απ΄ ότι βλέπω συμφωνούμε. Σημασία έχει ότι ο Νόμος το ζήτημα το λύνει έτσι, με τέτοιο κακό & αντιεπιστημονικό τρόπο διότι είναι ένας αντιεπιστημονικός και κακός νόμος. Αντ΄ αυτού λοιπόν του τρόπου μπορείς να πείσεις τον ιδιοκτήτη (αν ή άδεια είναι σε ισχύ ή έχει εκδοθεί με τον Γοκ του 2000, σε αναθεώρηση άδειας ή ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να λυθεί το πρόβλημα και επιστημονικά (με μελέτες δηλαδή) και σύννομα ... Εκτός αυτών θα πληρωθείς και καλύτερα αφού θα βγάλεις άδεια και θα κάνεις μελέτες (φυσικά θα προηγηθεί μία υπαγωγή στον Ν.4178/13 προς έκδοση άδειας και δεν θα γλυτώσει ο ιδιοκτήτης το 500ρικο). Λες να το επιλέξει αυτό ο ιδιοκτήτης ;;; Μακάρι γιατί θα έχει νόμιμο το κτήριο και με ακριβείς/πλήρεις μελέτες ... - πριν από 4 χρόνια, 7 μήνες - από Vag ( 236)
  • Να σαι καλα..Το επιχείρησα για την άδεια αλλά το βλέπω να ναυαγεί και έμεινα με το δίλλημα να το κάνω με αναλυτικό ή απλά να μην αναλάβω τη δουλεια. - πριν από 4 χρόνια, 7 μήνες - από christos1145 ( 127)

Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος