Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Αυθαιρεσία σε οικισμό

1

πόντος

Καλησπέρα.

Θα ήθελα την βοήθεια σας για όποιον γνωρίζει για το εξής.

Πελάτης μου τακτοποιεί αυθαιρεσία (προσθήκη κατ'επέκταση) σε ισόγεια κατοικία που βρίσκεται σε οικισμό με <3000 κατοίκους και στην οποία έχει την ψιλή κυριότητα.

Έχει επίσης με ψιλή κυριότητα ένα διαμέρισμα 100τ.μ σε περιοχή άνω των 3000 κατοίκων και το 50% με πλήρη κυριότητα  κυριότητα ενός διαμερίσματος σε περιοχή άνω των 3000 κατοίκων.

Για την αυθαιρεσία που θέλει να κάνει στον οικισμό<3000 θα μπεί ως κύρια και μοναδική κατοικία ή άλλη κατοικία?

Κατοικεί στο διαμέρισμα που του ανήκει 50%.

 

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...1

πόντος

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις ποια κατοικία δηλώνει ο πελάτης σου στην εφορία ως κύρια (πρέπει να σου προσκομίσει το Ε1). Φαντάζομαι ότι θα δηλώνει το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει, οπότε σίγουρα το σπίτι στο χωριό ΔΕΝ είναι η κύρια κατοικία του. Ακόμα και αν το σπίτι στο χωριό δηλώνεται ως κύρια κατοικία, από τη στιγμή που έχει το 50% της πλήρης κυριότητας σε διαμέρισμα στην πόλη, αυτή ΔΕΝ είναι μοναδική. Επιπλέον πάντα ελέγχεις το εμβαδόν της κύριας κατοικίας (νόμιμα και μη τετραγωνικά). Αν πχ  θεωρείται ότι πληρούνται οι στεγαστικές ανάγκες της οικογένειας του πελάτη σου σε 100 τμ και η κύρια κατοικία του αποτελείται από 110 τμ νόμιμα και 20 τμ αυθαίρετα, τότε δεν δικαιούται έκπτωση για τα αυθαίρετα τετραγωνικά.

πριν από 4 χρόνια, 4 μήνες

dimkath 57

Σχόλια απάντησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...


Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος