Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΛΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

0

πόντοι

Σε 2 όροφη οικοδομή, η οποία κατασκευάστηκε το 1975, και αποτελέιται απο ισόγειο κατάστημα και κατοικία, Η οικοδομή έτσι που κατασκευάστηκε, αφήνει μια τριγωνική λωρίδα απο το διπλανό οικόπεδο ( η οποία είναι κενή) και εχει διαστάσεις απο 0μ (κολλάει στο διπλανό οικόπεδο ) μέχρι και 1μ στην άλλη πλευρά. . Στο τοπογραφικό της αδείας, το οικόπεδο, το οποίο είναι κάπως παράγωνο,αποτυπώνεται με τρόπο έτσι ώστε η οικοδομή μου θα ήταν σωστή στα όρια...Πώς αντιμετοπίζεται αυτό ?Ευχαριστώ

πριν από 4 χρόνια, 4 μήνες

giotaa1985 132

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...0

πόντοι

Σε αντίστοιχη περίπτωση από την Υ.Δομ. μου πρότειναν να εκτυπώσω το δικό μου τοπογραφικό σε διαφάνεια και να το προσαρμόσω όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτό της άδειας, ώστε να διαπιστωθεί ή όχι η αλλαγή θέσης του κτιρίου. Εφόσον υπάρχει μετακίνηση σε μη σύννομη θέση (παραβιάζεται το Δ) πρέπει το κτίριο να  χρεωθεί 1 λοιπή παράβαση  (ανεξάρτητη και επιπλέον των παραβάσεων με αναλυτικό) και φυσικά να υπολογιστεί υπέρβαση δόμησης και κάλυψης για τα τετραγωνικά που εισέρχονται στο Δ.

(Προσωπικά, η διαφάνεια βοήθησε να καταλάβει την αλλαγή θέσης και ο πελάτης, ο οποίος αρχικά αντιδρούσε στην πληρωμή ενός επιπλέον 500άρικου). 

πριν από 4 χρόνια, 4 μήνες

dimkath 57

Σχόλια απάντησης

  • H επιπλέον λοιπή παράβαση εφαρμόζεται στην περίπτωση που αναδεικνύεται αλλαγή στη θέση της οικοδομής σε σχέση με την οικ.άδεια. Σε περίπτωση που προκύπτει αλλαγή στο σχήμα και διαστάσεις του οικοπέδου ως προς την επίμαχη πλευρά (ίσως λόγω ελλιπούς ή λανθασμένης αποτύπωσης) η γνώμη μου είναι ότι αν καλύπτεται από τις αποδεκτές αποκλίσεις δεν απαιτείται η επιπλέον λοιπή παράβαση. - πριν από 4 χρόνια, 4 μήνες - από ggirvas ( 0)
  • Η απάντηση μου αφορούσε καθαρά τις περιπτώσεις που το "πάτημα" του κτιρίου εντός Δ, οφείλεται σε πλάγια μετακίνηση ή σε στροφή (κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα με μια διαφάνεια). Αν οι αποστάσεις του κτιρίου «πατάνε» σωστά (με απόκλιση 2%) στα τρία εκ των τεσσάρων όρια, προφανώς δεν θα χρεωθεί μετακίνηση επειδή άλλαξε μια πλευρά του οικοπέδου, αλλά μόνο ΥΔ και ΥΚ για το τμήμα εντός Δ. - πριν από 4 χρόνια, 4 μήνες - από dimkath ( 57)

Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος