Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Πρόσθετη Τρωτότητα και Ενδεχόμενη Τρωτότητα

1

πόντος

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με ΔΕΔΟΤΑ κ έχω κολήσει.... 

η πρόσθετη τρωτότητα είναι πχ πόσο βαραίνουν ή όχι την κατασκευή οι αυθαιρεσίες, και ή ενδεχόμενη τρωτότητα είναι πχ αν χρησιμοποιούν πχ την προσθήκη στο δώμα για αποθήκη ή έχουν βάλει τζακούζι στην ταράτσα και επηρεάζει αρνητικά τη συμπεριφορά του κτηρίου?

Υπάρχουν κάπου παραδείγματα για να υπολογίσουμε πως αντιστοιχεί η κάθε περίπτωση σε κάθε συντελεστή? Είναι μήπως τελείως εμπειρικά και με την κρίση του κάθε μηχανικού?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

πριν από 2 χρόνια, 4 μήνες

fdiou 35

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...1

πόντος

Το ΔΕΔΟΤΑ δεν χαρακτηρίζει τα κτίρια ή τις αυθαιρεσίες.

Το ΔΕΔΟΤΑ δεν μας λέει αν κάτι είναι επικίνδυνο ή όχι και γιατί.

Το ΔΕΔΟΤΑ βάζει μια σχετική προτεραιότητα μελλοντικού ελέγχου (?!) στα κτίρια και τίποτε άλλο.

Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τους μάγους ούτε να μυρίζουμε τα νύχια μας για το πώς καθε τι θα συπεριφερθεί, χωρίς την σχετική μελέτη. Εξάλλου δεν είναι ο σκοπός αυτός ούτε και η ευθύνη μας. Γιαυτό και τα ΔΕΔΟΤΑ δεν υπογράφονται μόνο απο στατικούς.

Σε αυτό που ρωτάς τωρα: Οπως δεν είναι δυνατόν να ποσοτικοποιηθούν οι τυχών λοιπές επιβαρύνσεις, ετσι δεν υπάρχει και συντελεστής.-

Ουσιαστικά και επι του πρακτικού: Αν ενα κτίριο δεν σου γεμίζει το μάτι (λογω της κατασκευής και της κατάστασής του) και είναι σχετικά κοντά στο όριο της κατηγορίας, το "σπρωχνεις παρακάτω" με ότι συντελεστή χρειάζεται για να "εξεταστεί συντομότερα". Δεδομένου ότι πρόβλεψη ελέγχου υπάρχει μόνο για τα Υψηλά (απο χθές...) για τα άλλα δεν έχει καμία απολύτως σημασία επι του παρόντος.

Ανούσια όλα απο την στιγμή που δεν υπάρχει στην κουλτούρα μας η συντήρηση του κτιρίου σαν διαδικασία.

 

πριν από 2 χρόνια, 4 μήνες

Pvranas 1037

Σχόλια απάντησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...


Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος