Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Προϋφιστάμενο του 1955 κτίσμα με αυθαίρετη προσθήκη ορόφου

0

πόντοι

Καλησπέρα σας, έχω μια περίπτωση αρκετά μπερδεμένη και θα ήθελα την γνώμη σας.

Σε οικόπεδο εντός οικισμού υφίσταται διώροφο κτίσμα. Το ισόγειο είναι προϋφιστάμενο του 1955 (υπάρχει αναφορά προγενέστερου έτους στο Ε9 του ιδιοκτήτη και αποδεικνύεται και μέσω αεροφωτογραφίας η ύπαρξη του). Ο α' όροφος είναι αυθαίρετη προσθήκη και θα τακτοποιηθεί με τον Ν.4495/17. Ταυτόχρονα θα τακτοποιηθεί και η αντικατάσταση στέγης του ισογείου. Για την έκδοση βεβαίωσης ότι το ισόγειο υφίσταται νόμιμα γίνεται χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ; Επίσης αρκεί η επισύναψη της αεροφωτογραφίας ή ζητούνται και άλλα αποδεικτικά; Παλαιότερο συμβόλαιο δυστυχώς δεν υπάρχει, παρά μόνο δήλωση φόρου κληρονομιάς του έτους 1996. Στο Ε9 είχε δηλωθεί μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό και η αεροφωτογραφία δεν έχει πολύ ικανοποιητική ευκρίνεια, ώστε να φαίνεται με ακρίβεια ότι όλη η στάθμη του ισογείου προϋπήρχε του 1955. 

Επίσης ως προς το τοπογραφικό για την αρτιότητα του οικοπέδου, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι το οικόπεδο προϋφίσταται του 1985, παρόλο που δεν διαθέτουμε κάποιον τίτλο ιδιοκτησίας? Το κτίσμα που προϋφίσταται του 1955 καταλαμβάνει σχεδόν όλο το οικόπεδο.

Ευχαριστώ.

πριν από 8 μήνες, 2 εβδομάδες

secivil 0

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...Δεν υπάρχουν απαντήσεις...

Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος