Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Τι γίνεται εάν το ενεργειακό τζάκι δεν είναι η μόνη πηγή θέρμανσης;

4

πόντοι

Σύμφωνα με την ερωτοαπάντηση 32 του ΥΠΕΚΑ επιδοτείται ενεργειακό τζάκι χωρίς να είναι η μόνη πηγή θέρμανσης. Στην περίπτωση επομένως που υπάρχει κ σύστημα με καυστήρα πετρελαίου, στους χειμερινούς μήνες τι συντελεστές θα βάλω στο πρόγραμμα στις 2 πηγές θέρμανσης??

 

Σχόλια ερώτησης

  • Στην ΤΟΤΕΕ λέει ότι αν δεν θερμαίνεται όλη η θερμική ζώνη από το τζάκι, εμείς θα το βάλουμε σαν να θερμαίνεται. Θα βάλω μονάδα και στις 2 πηγές θερμότητας? - πριν από 4 χρόνια, 8 μήνες - από christos1145 ( 127)6

πόντοι

Σε κάθε περίπτωση ο αθροιστικός συντελεστής κάλυψης φορτίου ανά μήνα πρέπει να είναι μονάδα (1).

Το πως θα επιμεριστούν τα ποσοστά κάλυψης στα 2 συστήματα θέρμανσης εξαρτάται από την χρήση και τους αυτοματισμούς που υπάρχουν ανάμεσα στα 2 συστήματα (πχ αν το βασικό σύστημα είναι το ενεργειακό τζάκι, με υποβοήθηση από τον καυστήρα, θα πρέπει να μπεί μεγαλύτερος συντελεστής στο τζάκι)

Αν υπάρχει μελέτη την απάντηση θα την δώσει ο μηχανικός που έκανε την μελέτη

Αν οχι, την απάντηση θα την δώσει ο ιδιοκτήτης, εμπειρικά από την χρήση

πριν από 4 χρόνια, 8 μήνες

easykenak 121

Σχόλια απάντησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...


Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος