Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Τακτοποίηση αυθαιρέτου, με τον νόμο 4178/2013, που είναι δηλωμένο με τον ν.720/1977;

2

πόντοι

Καλησπέρα!

έχω τις εξής 2 περιπτώσεις:

ακίνητο κατοικία, του 1962 80 τμ στην Αρτέμιδα, χωρίς σχέδια, με προσωρινή σφραγίδα εξαίρεσης κατεδάφισης, όπου από τις αεροφωτογραφίες του ΤΕΕ βλέπω διαφορετική στέγη κατασκευασμένη μετά το 2011. 

Αυτό το δηλώνω χωρίς άδεια προ 1975 ΚΑΤ 1, κ πάει με 500 ευρώ? 

με τι στέγη τι κανω???? Αφού είναι μετά το 2011 δε μπορώ να κάνω τακτοποίηση?

Επίσης μοιάζει να έχει γίνει πρόσφατα προσθήκη, αλλά η αποτύπωση μου το έβγαλε 80.40 τμ, όσο έπρεπε δλδ....

Ένα άλλο με οριστική εξαίρεση κατεδάφισης, κατοικία του 1962, με δηλωμένα 135,62 τμ (111,11 τμ ισογείου και 24,51 υπογείου) και προσθήκη στέγη με προσβάσιμη σοφίτα το 2002. Εκεί έχω νόμιμο κτίσμα ισογείου και υπογείου, και επιπλέον τμ σε δόμηση και μέτρα σε ύψος? Θα πρέπει να τσεκάρω και τους όρους δόμησης της περιοχής για να βγάλω ποσοστά.

Το παίρνω σαν να μην έχει Ο.Α. σωστά??

Ο μηχανικός στο νόμο του 1977 έχει δηλώσει παραπάνω τετραγωνικά υπογείου κατά 7 τμ περίπου, και διαφορετικό περίγραμμα, και το ισογειο κανονικά έπρεπε να το υπολογίσει μικρότερο, γιατί υπήρχε ένας στεγασμένος χώρος, ο οποίος έχει κλεισει πλεόν, και έχει γίνει εκεί και ένα τζάκι. Δηλώνει τόσα χρόνια δλδ περισσότερα μέτρα.

Περιγράφω πλήρως την ιδιοκτησία με τα μεγέθη της δικής μου αποτύπωσης, αφού αναφέρω και την προηγούμενη αποτύπωση, και ταχτοποιώ στην ουσία μόνο τη στέγη με ότι κατηγορία βγει?

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!

πριν από 5 χρόνια, 9 μήνες

fdiou 35

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...2

πόντοι

Οσα είναι δηλωμένα με τον 720/77 δεν χρειάζεται να ξαναδηλωθούν. Τα αναφέρει ο 1337/83 και καθώς ο 4178 αναφέρει τον 1337/83 σημαίνει ότι περιλαμβάνονται και αυτά.

Στην μέν πρώτη περίπτωση δεν χρειάζεται να δηλωθεί κάτι στο όικημα και η στέγη παραμένει αυθαίρετη και θα κλιθεί να την πληρώσει ο ιδιοκτήτης όταν μπορέσει να κάνει την οριστική εξαίρεση.

Στην δευτερη περίπτωση το λαμβάνεις ως έχων άδεια απο την στιγμή που έχει εξαιρεθεί οριστικά με απόφαση νομάρχη ή πλέον περιφερειάρχη! Άρα τακτοποιείς μόνο την προσθήκη και το βάζεις σε κατηγορία ανάλογα με τους ότους δόμησης της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση οι αποτυπώσεις σου θα πρέπει να είναι ακριβείς και ας δήλωνε τοσα χρόνια περισσότερα τετραγωνικά.

πριν από 5 χρόνια, 9 μήνες

Pvranas 1037

Σχόλια απάντησης

  • Σε ευχαριστω για την απάντηση! Αν βγάλω τώρα μικρή κλίμακα αντικατάστασης στέγης στην πρώτη περΊπτωση το τακτοποιώ έτσι; - πριν από 5 χρόνια, 9 μήνες - από fdiou ( 35)
  • Η κανονική διαδικασία είναι πρώτα προστιματάκι με αναλυτικό (30%+5% για κάθε χρόνο επι του αναλυτικού) και μετά μικρής κλίμακας. - πριν από 5 χρόνια, 9 μήνες - από Pvranas ( 1037)

Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος