Το engi.gr αποτελεί ένα δωρεάν εξειδικευμένο εργαλείο για τους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφές αντικείμενο. Λειτουργεί με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων, χωρίς να προορίζεται ως ένας άλλος χώρος συζήτησης και έχει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα.

Μέσω του engi.gr παρέχεται η δυνατότητα:

  1. σε όλους να βρούνε σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων που απασχολούν τον χώρο
  2. στους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του χώρου να αναδείξουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προωθώντας παράλληλα το γραφείο ή την επιχείρησή τους

Μάθετε περισσότερα

×

Διαφορά έτοιμου σοβά με παραδοσιακού σοβά;

14

πόντοι

 Ποιες είναι οι διαφορές του έτοιμου σοβά με τον παραδοσιακού σοβά (επιχρίσματος);

α) στην τιμή;

β) στην ποιότητα

γ) στον τρόπο εφαρμογής - τοποθέτησής του

Ποια λύση προκρίνεται για τις νεόδμητες οικοδομές;

Σχόλια ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...14

πόντοι

Αρχικά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν δυο βασικά είδη έτοιμου σοβά, έτοιμοι σοβάδες με βάση το τσιμένο και έτοιμοι σοβάδες με βάση το γύψο. Οι σοβαδες τις πρώτης κατηγορίας είναι ιδανικοί τόσο για εξωτερική όσο και για εσωτερική χρήση, ενώ οι σοβάδες με βάση το γύψο είναι ιδανικοί για εσωτερική χρήση.

Η σύγκριση θα γίνει ανάμεσα στους έτοιμους σοβάδες με βάση το τσιμέντο και τον παραδοσιακό σοβά. Θα απαντήσω αντίστροφα στις ερωτήσεις.

γ) Ο τρόπος εφαρμογής δεν παρουσιάζει καμία διαφορά είτε είναι έτοιμος σοβάς, είτε είναι παραδοσιακός. Η διαδικασία εφαρμογής των έτοιμων σοβάδων είναι ίδια με αυτή του παραδοσιακού σοβά.

β) Η ποιότητα των έτοιμων κονιαμάτων είναι πολύ καλύτερη από αυτή των παραδοσιακών σοβάδων, λόγω του ότι οι έτοιμοι σοβάδες έχουν μεγαλύτερη αναλογία τσιμέντου / αδρανών σε σχέση με τον παραδοσιακό. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στον έτοιμο σοβά έχουμε 350 κιλά τσιμέντο ανά κυβικό κονιάματος, ενώ στον παραδοσιακό σοβά δεν ξεπερνάει η ποσότητα του τσιμέντου τα 200 κιλά. Επίσης, οι έτοιμοι σοβάδες δεν περιέχουν ασβέστη σε σχέση με τον παραδοσιακό σοβά, οπότε δεν εμφανίζονται τα συχνά γνωστά προβλήματα του ασβέστη στο τελικό επίχρησμα. Τέλος οι περισσότεροι σοβάδες περιέχουν ειδικές ρητίνες για την ενίσχυση του κονιάματος καθώς επίσης και ειδικά πρόσμηκτα για την αδιαβροχοποίση αυτών. 

α) Η τιμή των έτοιμων κονιαμάτων, σε σχέση με το παραδοσιακό σοβά, ανά τετραγωνικό επιχρήσματος είναι περίπου 15% μεγαλύτερη, λόγω όλων των παραπάνω που έχουν αναφερθεί στην ποιότητα αυτών. Θα πρέπει να σημειώσω ότι με την χρήση των έτοιμων κονιαμάτων στην οικοδομή πετυχαίνουμε την ελλάτωση του χαμένου υλικού σε σχέση με τον παραδοσιακό σοβά, οπότε στην πραγματικότητα η διαφορά είναι μικρότερη του 15%.

 

πριν από 6 χρόνια, 12 μήνες

spyroudim 135

Σχόλια απάντησης

Δεν υπάρχουν σχόλια...


Συνδέσου για να απαντήσεις

Νέος χρήστης; Γίνε μέλος